Actualités  •  Επικαιρότηατ επιχειρήσεων

Tελετή απονομής πτυχίων του Κολλεγίου René Descartes

Δελτίο Τύπου

Τελετή απονομής πτυχίων

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων του γαλλικού κρατικού Πανεπιστημίου Conservatoire national des arts et métiers (Cnam Paris) από το Κολλέγιο René Descartes, στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Παρουσία 300 καλεσμένων, συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων ομιλητών από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό κόσμο, φίλων και οικογενειών, οι απόφοιτοι γιόρτασαν την ολοκλήρωση των σπουδών τους σε μια συγκινητική εκδήλωση.

Την απονομή τίμησαν με την παρουσία τους η κα Laurence Auer, Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, η Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κα Ερατώ Χατζησάββα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Παύλος Μυριανθέας, η εκπρόσωπος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου κα Μαρία-Χριστίνα Χατζηνικολάου Digital Marketing & Customer Manager της Air France, ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος κος Λάμπρος Μπίζας καθώς και οι κα Laurence Hartmann, Διευθύντρια του τμήματος “Υγεία, Αλληλεγγύη” του Cnam, και ο Καθηγητής Jean-Michel Raicovitch, κατέχων την έδρα Marketing στο Cnam.

Στον χαιρετισμό της, η κα Laurence Auer, Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, εξέφρασε την ευχαρίστησή της, για τη σημαντική αποδοχή που χαίρουν τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Cnam στην Ελλάδα και παρότρυνε τους αποφοίτους να αναπτύξουν περαιτέρω τις γνώσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τονίζοντας τη σημασία των ακαδημαϊκών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Με τη σειρά της η εκπρόσωπος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου κα Μαρία Χριστίνα Χατζηνικολάου, Digital Marketing & Customer Manager της AirFrance συνεχάρη τους αποφοίτους και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου και του Κολλεγίου René Descartes, το οποίο στοχεύει σε περαιτέρω ακαδημαϊκή ενίσχυση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, των μελών της Ελληνογαλλικής αλλά και ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας.

Η κα Laurence Hartmann, υπεύθυνη της συνεργασίας με το Κολλέγιο René Descartes για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα “Δίκαιο και Διοίκηση της Υγείας” και “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” στο Cnam, υπογράμμισε τη σημασία της 20ετούς συνεργασίας, η οποία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο αποφοίτων στην Ελλάδα που σήμερα αριθμεί πάνω από 750 επαγγελματίες. Συνεχάρη τους αποφοίτους για την επιμονή τους και τόνισε τη σημασία της γαλλοελληνικής συνεργασίας στην επιτυχία τους. Ενθάρρυνε τους αποφοίτους να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να καινοτομούν, και υπενθύμισε ότι αποτελούν μέρος του διεθνούς δικτύου αποφοίτων του Πανεπιστημίου Cnam.

Ο Καθηγητής του Cnam, Jean-Michel Raicovitch, υπεύθυνος της συνεργασίας με το Κολλέγιο René Descartes για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “e-Business & Digital Marketing” στάθηκε σε τρία καίρια σημεία απευθυνόμενος στους αποφοίτους: 'Η ενότητα της Ευρώπης είναι απαραίτητη και πρέπει να διατηρήσουμε αυτόν τον χώρο ελευθερίας και συλλογικής φιλοδοξίας. Η τεχνολογία πρέπει να εξυπηρετεί την βιομηχανική και κοινωνική πρόοδο, όχι τον έλεγχο. Επιδιώξτε φιλόδοξους στόχους και γίνετε παράγοντες αλλαγής.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Δρ. Κυριάκος Κενεβέζος ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη τους αποφοίτους, επαίνεσε τον κόπο και χρόνο που κατέβαλαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία το Πρόγραμμα και στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Κολλεγίου, ανέφερε την έναρξη τριών νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων όπου θα λειτουργούν από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Τα πτυχία απένειμαν η κα Laurence Auer, Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Laurence Hartmann, Διευθύντρια του τμήματος “Υγεία, Αλληλεγγύη” του Cnam, και ο Καθηγητής JeanMichel Raicovitch, κατέχων την έδρα Marketing στο Cnam. Η τελετή απονομής ολοκληρώθηκε με ένα cocktail party στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να γιορτάσουν και να δικτυωθούν σε μια ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα.

Το Κολλέγιο René Descartes και το Cnam εύχονται σε όλους τους αποφοίτους κάθε επιτυχία στον προσωπικό και επαγγελματικό τους βίο!

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.