Actualités  •  Το Επιμελητήριο

Μνημόνιο Συνεργασίας CCI – René Descartes College

Δελτίου Τύπου

«Μνημόνιο Συνεργασίας CCI – Κολλεγίου René Descartes»

Το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο και το Kολλέγιο René Descartes ανακοινώνουν την υπογραφή Μνημονίου μεταξύ τους Συνεργασίας, με σκοπό την διασύνδεση της εκπαίδευσης με την Ελληνογαλλική αλλά και ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και την παροχή ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων κατάρτισης και δεξιοτήτων, για τους επαγγελματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε μεταξύ τους κοινωφελή και αμοιβαίως επωφελή συνεργασία, πραγματοποιώντας ενημερωτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, αλλά και πλήθος άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Παράλληλα, τα μέλη και η κοινότητα του επιμελητηρίου θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από προνόμια και οφέλη σε ότι αφορά τις υπηρεσίες του κολλεγίου, όπως: ειδική έκπτωση στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, παροχή υποτροφιών, δυνατότητα για διασύνδεση και συνεργασία με την κοινότητα σπουδαστών και αποφοίτων, κ.α.

Σε μια περίοδο κατά την οποία επισφραγίζεται καθημερινά η στενή και διαχρονική συνεργασία Ελλάδας- Γαλλίας, αλλά παράλληλα γίνονται σημαντικά βήματα ανάπτυξης και προόδου μεταξύ των δύο χωρών σε οικονομικό και επιχειρηματικό/ εμπορικό επίπεδο, η συγκεκριμένη συνεργασία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα εξέλιξης προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα ενημερωθούν για τις επιμέρους δράσεις που θα συνδιοργανώσουν το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο και το Kολλέγιο René Descartes το προσεχές διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

René Descartes College
(t) +30 210 364 4422
(e) info@cnam.gr

CCI Grèce
(t) +210 36 25 516/545
(e) ccifhel(@)ccifhel.org.gr

 

Λίγα λόγια για το κολλέγιο René Descartes

Το Κολλέγιο René Descartes ιδρύθηκε το 2000, στεγάζεται στην έδρα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και έχει την αποκλειστική εκπροσώπηση του κρατικού γαλλικού Πανεπιστημίου CNAM στην Ελλάδα. Παρέχει Μεταπτυχιακά για επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των Προγραμμάτων “Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Ιατροκοινωνικής Φορντίδας”, “Δίκαιο και Διοίκηση της Υγείας”, “E- Business & Digital Marketing”, “Computer Networks & IoT Systems”, “Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού & Ψηφιακός Μετασχηματισμός” & “Δημόσια Διοίκηση & Καινοτομία”. Το CNAM (Conservatoire national des arts et métiers), αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης.

Απονέμει παγκοσμίως αναγνωρισμένους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, προσφέροντας επιστημονική και επαγγελματική εξειδίκευση σε περισσότερα από 300 επαγγέλματα.

Λίγα λόγια για το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο (CCIFG) ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, είναι ένα δίκτυο γαλλικών και ελληνικών εταιρειών και επιχειρηματιών, απαριθμεί πάνω από 400 μέλη, και δραστηριοποιείται εδώ και 134 χρόνια, στην Ελλάδα με αποστολή την προώθηση, προβολή κι ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Η έδρα του Επιμελητηρίου είναι στην Αθήνα και παράρτημα στη Θεσσαλονίκη.

Είναι μέλος του δικτύου των Γαλλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων Εξωτερικού (CCI France International), ενός διεθνούς δικτύου που έχει ως μέλη 123 Γαλλικά Επιμελητήρια σε 95 χώρες. Το CCIFG προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις υπηρεσιών σε ελληνικές και γαλλικές εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Με ομάδα υψηλής κατάρτισης, οι υπηρεσίες του CCIFG προσαρμόζονται στις ανάγκες των μελών και πελατών του. Συνεργάζεται με ελληνικούς κλαδικούς φορείς και διοργανώνει
σεμινάρια και αποστολές για γαλλικές εταιρείες στην ελληνική αγορά. Παρέχει επίσης υπηρεσίες εικονικής έδρας για γαλλικές εταιρείες.

Το CCIFG υποστηρίζει ελληνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για τη γαλλική αγορά και αναπτύσσει συνεργασίες με ελληνικούς και γαλλικούς οργανισμούς εξωτερικού εμπορίου.
Διαθέτει τέσσερις επιτροπές (Ναυτιλίας, Ενέργειας, Φορολογίας και ESG) που διοργανώνουν σεμινάρια και φόρουμ με κορυφαίους εμπειρογνώμονες.

Από το 2017, το CCIFG είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Promosalons στην Ελλάδα, προωθώντας σημαντικές εμπορικές εκθέσεις στη Γαλλία.

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.