Actualités  •  Απολογισμός εκδηλώσεων  •  Το Επιμελητήριο

ΔΕΙΠΝΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΙΠΝΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΙΔΟΥ

Σε κλίμα συνεργασίας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το δείπνο νέας περιόδου του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024, με επίτιμη καλεσμένη και κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Ανάπτυξης, κα Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου.

Στην ομιλία της, η κα Μάνη- Παπαδημητρίου αφού εξήρε τον δυναμισμό του Επιμελητηρίου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι λειτουργεί ως γέφυρα κομβικής σημασίας για τη σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Γαλλίας, αναφέρθηκε στην αυξανόμενη επενδυτική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών, με την παρουσία 100 γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και 40 ελληνικών εταιρειών στη Γαλλία. « Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις εμφανίζουν ανοδική πορεία με τον όγκο του συνολικού διμερούς εμπορίου να αγγίζει τα 5,2 δις ευρώ » επεσήμανε η υφυπουργός ενώ παρουσίασε τις βασικές κυβερνητικές στρατηγικές για την τόνωση της ανάπτυξης εστιάζοντας στις δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Laurence Auer αναδεικνύοντας τη δυναμική παρουσία της Γαλλίας στην Ελλάδα μέσω σημαντικών έργων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εν εξελίξει κατασκευή νέου data center campus στην Παιανία από τον κορυφαίο πάροχο κέντρων δεδομένων, DATA4, μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, στην οποία το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο διαδραματίζει ενεργό ρόλο.  Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Γαλλία είναι και πάλι ο 6ος μεγαλύτερος προμηθευτής της Ελλάδας ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της για τη δημιουργία ενός ισχυρού ελληνογαλλικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος ικανού να προάγει την ευρωπαϊκή οικονομία και βιομηχανία του μέλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Τρίκαρδος ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, το οποίο δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο της προώθησης των ελληνογαλλικών σχέσεων και την ενίσχυση των κοινών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα Diane Roeser, ο Πρόεδρος της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, ο κ. Μιχάλης Λιβανός, Βουλευτής Β’ Πειραιά, πλήθος εκπροσώπων θεσμικών φορέων και της ελληνογαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Το Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης για την πολύτιμη συμβολή τους καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξη και τη δυναμική τους παρουσία.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.