Απολογισμός εκδηλώσεων

Δείπνο για το νέο έτος

Την έναρξη του κύκλου εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά σηματοδότησε το δείπνο που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο προς τιμήν προς τιμήν του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 16 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η εκδήλωση αυτή επισφράγισε για ακόμη μία φορά την άριστη συνεργασία των δύο χωρών, σε οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης αυτών.

Ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, Cyrille Dupont , μίλησε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, καθώς και για τους στόχους του Επιμελητηρίου για το 2018. Ο Γάλλος Πρέσβης, Christophe Chantepy, επεσήμανε τους στενούς δεσμούς φιλίας, αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης που χαρακτηρίζουν τις ελληνογαλλικές σχέσεις.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους δεσμούς – πολιτικούς, οικονομικούς, και πολιτισμικούς, της Ελλάδας με τη Γαλλία, οι οποίοι υπήρξαν διαχρονικά σταθεροί και ισχυροί. Επεσήμανε ότι, από το 2009 μέχρι σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, η Γαλλία στάθηκε και στέκεται σταθερά δίπλα στην Ελλάδα. Τρεις Γάλλοι Πρόεδροι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ο Νικολά Σαρκοζί, ο Φρανσουά Ολάντ και τώρα ο Εμανουέλ Μακρόν στήριξαν με αποφασιστικότητα τη χώρα σε κρίσιμες στιγμές. Αλλά και πολλές και μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις παρέμειναν δραστήριες στην Ελλάδα ακόμη και την ώρα που αντίστοιχες ελληνικές έφυγαν από την πατρίδα μας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική οικονομία κι επιβεβαιώνοντας το βάθος των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

  Ο Πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στις γαλλικές εταιρίες να συνεχίσουν να επενδύουν, καθώς θα ωφεληθούν και οι δύο χώρες. Οι γαλλικές εταιρίες θα ωφεληθούν από τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας και η Ελλάδα θα ωφεληθεί από τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία των σπουδαίων γαλλικών επιχειρήσεων σε πολλούς και σημαντικούς τομείς .

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι ο μετασχηματισμός της Ευρώπης πρέπει να γίνει υπόθεση των πολλών, και σε αυτή την κοινή επιδίωξη δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός θα συμπλεύσουμε. Όπως και ότι στην νέα Ευρώπη, Ελλάδα και Γαλλία θα βρεθούν μαζί στην πρώτη ταχύτητα των εξελίξεων.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Α.Ε. Πρέσβη της Γαλλίας, Christophe Chantepy, ο εμπορικός ακόλουθος κ. Jean-Pierre Philippe, οι Πρόεδροι του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ, του ΠΣΕ, ο διευθυντής της Business France κ. Pierre Lignot και πολλές προσωπικότητες του πολιτικού και οικονομικού χώρου στην Ελλάδα.

Με τη συνδρομή και τη χορηγία τους μας τίμησαν οι εταιρείες  Dior, Air France, Christofle,  Aiglon S.A., Chivas, Groupama, Pernod Ricard Hellas, Sanofi, Thales, Vinci, Newrest, Karagounis Associates Lmt Avocats.

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Online Επετηρίδα 2023-2024!

Ανακαλύψτε την!

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Close

Ανακαλύψτε το Espace Privé!

Μια νέα δυνατότητα που θα διευκολύνει τη δικτύωσή σας με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου μας.